welkom 

BINNENSKAMERS


In het meest rijke, toegankelijke en doorleefde traject
voor als je op een kruispunt staat in je relatie.

Als je je afvraagt wanneer het 'op' is en je wil kijken
wat er nog als liefdes- en gezinspartners mogelijk is.

(iets met het kind en het badwater)

Scheiden of blijven?

That's the question — denken we...
Maar wat als dat niet de vraag is?

Wat als een breekpunt geen eindpunt hoeft te zijn?

In dit ander soort verhaal neem ik je graag mee.

Ik nodig je uit om zelf te ontdekken wat er in jullie relatie / gezinssituatie nodig is 
om te evolueren naar een vorm die opnieuw klopt.
Ik laat je graag zien hoe je terug op een gezonde manier beweging brengt in je relatiedynamiek.
Hoe je kan loslaten en verbinden in en uit liefde.
Zonder dat dit hoeft te betekenen dat je alles verliest.

Integendeel. Opdat je zou kunnen ontdekken wat er werkelijk toe doet.

Welkom hier,

Wat moedig dat je hier bent aanbeland. Wellicht heb je (innerlijk) al een hele weg afgelegd om hier op deze pagina terecht te komen.

Laat me raden... 
Je zit op een emotionele rollercoaster.
Heen en weer geslingerd tussen verdriet, gemis, opluchting, ...?

Soms voelt het gewoon makkelijker om kwaad te zijn op de ander.
Jullie communicatie lijkt wel één groot mijnenveld.
Discussies laaien soms hoog op. 
De onzekerheid kost je tonnen energie.
Het sloopt je. Van binnenuit.

Je vraagt je af 'Wanneer is het op?'
Je voelt je gezin tussen je vingers glippen.

Er komt steeds meer afstand in plaats van nabijheid.
Je maakt je zorgen:
Hoe moet het dan met de kinderen, hun verjaardagen?
Wat met Kerst, de vakantie, gemeenschappelijke vrienden?
Wat met ons huis en de hoge prijzen? ...

Je voelt dat je vastzit.
Aan welke kant je ook staat, het voelt alsof je geen keuze hebt.
Je verlangt naar zachte beweging om uit deze impasse te geraken.

Je wil niet langer vechten tegen maar kiezen voor

Welkom hier.
Welkom Binnenskamers.

Ik laat je graag zien wat er mogelijk is.
Ook voor jou. 


Hallo, mijn naam is Naomi

6 jaar geleden stortte mijn wereld helemaal in. Alles. Mijn gezin. Mijn toekomstbeeld. Mijn zelfbeeld. Het sneuvelde allemaal.

Ik had een fijn gezin, 2 prachtige jonge kinderen, een mooie relatie van 9 jaar. We hadden tal van dromen en plannen samen, die we stap voor stap realiseerden. Ik voelde stilaan terug meer ruimte voor mezelf als vrouw en als partner, naast mijn rol als moeder. Maar dan ineens bleek er een diepe connectie tussen hem en een andere vrouw.

Plots werd ik heen en weer geslingerd tussen zoveel liefde en verlangens maar ook zoveel pijn, verdriet en kwaadheid. In mijn beleving ging ons gezin 'kapot'. Het was een harde klap. Het raakte mij enorm.

Ik voelde me gefaald als partner en als ouder, omdat ik onze relatie niet kon redden.

Ik voelde me verscheurd omdat ik een keuze moest maken die ik eigenlijk niet wilde maken.

Tegelijkertijd voelde ik nog veel liefde en respect voor de papa van m'n kinderen. En hij voor mij.

En dus wilden we het anders aanpakken.

Zo geschiedde.

 • Hoor je her en der verhalen van mensen die 'het anders doen', maar heb je nood aan meer details — een echte blik achter de schermen?
 • Wil je onderzoeken wat er nog kan werken voor jou / jullie?
 • Twijfel je soms of het wel echt kan, elkaar loslaten in liefde?

Al vormen wij verre van het perfecte gezin, we zijn wel het levende bewijs dat het anders kan.

Ook al laat je elkaar misschien als liefdespartners los, als gezinspartners kan je verder aan een wij-verhaal schrijven.

Vandaag heb ik een zeer ondersteunende relatie met de vader van m'n kinderen. Een relatie waarin communicatie nauwelijks zorgt voor stress, waarin we regelmatig samen op zwier zijn met onze kinderen, waarin we samen een cargofiets en een auto delen en zelfs een tijd onder hetzelfde dak woonden.

Welke vorm het ook bij jou / jullie mag aannemen, dat staat helemaal open. Het is vooral mijn wens dat het elk moment opnieuw mag kloppen voor jullie. En dat je durft zoeken.

Het ideaalbeeld ligt niet in de uiterlijke vorm.
Wel in de innerlijke vrijheid.

In durven kiezen wat bij jullie als gezin past.
Klaar om die plek met meer rust en vrijheid te verkennen?

Ik neem je graag mee voor een unieke blik binnenskamers.
Zodat je zelf dat veld vol mogelijkheden gaat ontdekken.

Warms,

Naomi

Je zegt geen NEE tegen de ander.
Je zegt JA tegen jezelf.

Wil jij...

 • Een nieuw licht schijnen op je relatie zodat jij kan voelen wat klopt voor jou: scheiden / blijven of één van de 1000 pistes daar tussenin?
 • Wil je terug grond onder je voeten voelen en weer grip op je eigen leven krijgen?
 • Wil je de stress en stroefheid in de relatie met je (voormalige) liefdespartner ontmijnen zodat er een meer liefdevolle uitwisseling komt?
 • Wil je zachtheid, mildheid en acceptatie ontwikkelen zodat je vanuit een andere energie komt opdagen in je leven en je relatie?
 • Wil je het idee van het 'gebroken gezin' en een 'gefaalde relatie' loslaten, zodat je opnieuw de moed vindt om aan een nieuw samen-verhaal te schrijven? Los van alle 'moetens' en 'zo hoort het toch eigenlijk'?
 • Wil je op jullie eigen manier vorm geven aan een nieuwe relatie- en gezinsvorm die eerlijker en puurder voelt dan het misschien ooit geweest is?

Mijn vrouw had al een zodanig warm en waardevol contact met u en deelde daar zo graag en gul over. (...) Jij gaf ons het startsignaal om terug en meer dan ooit in verbinding met elkaar te komen. Mijn verwachtingen werden ruimschoots ingelost.

Kris

Dat het geen klassieke één op één therapeutische relatie is én dat ik je al eens live in actie heb gezien op een salongesprek, maakten dat ik voor dit aanbod koos. Mijn verwachtingen werden meer dan ingelost.

S.

Je huwelijk valt misschien niet meer te redden. Maar je scheiding wel. 
En je geluk al zeker.

In dit traject krijg je...

Toegang tot de levensveranderende videoreeks

 • Je komt tot subtiele maar substantiële shifts in je relatie. Je beluistert de inzichten waar en wanneer je wil: in het heetst van de strijd of net op een momentje voor jezelf, tijdens het plooien van de was of onderweg.
 • Je leert met heel eenvoudige en krachtige tools vlotter doorheen heftige emoties en situaties navigeren. Zo ontmijn je stap voor stap dat mijnenveld tussen jullie.

Een unieke portie beeldspraak en visuele reminders

 • Dankzij de eye-openers en reminders blijft de kern vanzelf 'plakken' in je onderbewustzijn. Dat zorgt ervoor dat je zelfs in de meest stressvolle situaties de inzichten kan toepassen. Je ziet je communicatie en relaties op een diep level veranderen.

Live support tijdens de groepscalls

 • Tijdens de live zoomcalls creëren we een veilige ruimte voor jouw verhaal, met de struggles en verlangens daarin. Je hoort waar anderen tegenaan lopen en wat hen vooruit helpt. Zo ontdek je als vanzelf wat klopt voor jou/jullie. En vooral wat jouw eerstvolgende stap is.
 • Uniek aan deze ontmoetingen is dat je dankzij de andere deelnemers 'de andere kant van het verhaal' vanuit een open blik leert beluisteren. Zonder de lading, zonder het weerwoord, zonder de aanval of verdediging. Het biedt je een uniek perspectief en vergroot je inlevingsvermogen.
 • Ik spiegel je liefdevol en haarscherp die zaken waar je de verantwoordelijkheid en dus ook de oplossing buiten jezelf legt. Ik laat je zien waar je zelf het meeste impact op hebt. Zo krijg je terug grip op je eigen leven.
 • Eerder dan allerlei emotionele zaken oprakelen, gaan we aan de slag met wat zich in dagdagelijkse situaties voordoet en wat dit jou brengt. Je wordt steeds eerlijker in de relatie met jezelf. Je gaat je steeds liefdevoller en vrijer voelen.

Echte verhalen

 • Je krijgt een unieke en zeer persoonlijke blik binnenskamers: ik neem je mee achter de schermen van ons gezinsverhaal én dat van de vele mensen die ik intussen heb ontmoet en begeleid. 
 • Je ontdekt dat je lang niet de enige bent en je niet gefaald bent. Ik deel over het proces van — al dan niet — uit elkaar gaan en daar je eigen weg in vinden. Omdat het wel pijn kan doen, maar daarom nog geen gevecht hoeft te worden. Hoe je daar zelf voor kan zorgen en wat kan werken in jullie situatie, dat ontdek je gaandeweg.

Ik kan alvast zeggen dat ik je aanwezigheid goed voel, ook al is dit traject online. Super bedankt voor al je input, ik ben heel blij dat ik in deze periode steun bij jou kan vinden.

Nele

Loslaten in liefde kan pijn doen.
Maar het hoeft geen gevecht te zijn.

Binnen enkele maanden...

 • Voel je je moediger dan ooit om eerlijk te komen opdagen in de relatie met de ander én jezelf
 • Durf je keuzes maken die voor een positieve beweging zorgen in jullie gezinsdynamiek
 • Ervaar je veel meer innerlijke rust in al je relaties en communicatie
 • Voel je weer vollenbak vertrouwen in jouw toekomst

Het heeft mij al moediger gemaakt: dingen die ik vermeed ga ik terug doen. Zoals plekken die ik soms uit angst vermijd om mijn ex-partner tegen te komen, dat ik nu denk 'ik ga dat wel kunnen'.

S.

Het krijgen van een andere insteek dan de gekende was voor mij een grote meerwaarde.

Ellen

Dikke merci. Ik denk dat je nog niet half beseft welk verschil je hebt gemaakt.

Geertrui

We zijn onze relatie aan het herdefiniëren. Weliswaar niet langer als liefdeskoppel onder 1 dak, maar meer dan ooit met elkaar geconnecteerd. Als ouders en heel intieme vrienden gaan we voortaan door. We luisteren écht naar elkaar, zonder oordeel. Onze eigen patronen en geschiedenis zitten niet langer in de weg, waardoor we elkaar weer in volle glorie aanschouwen.

Kris

Durf jij te komen opdagen voor jezelf?

Wat gaat dit traject jou brengen?

Je leert op een subtiele maar substantiële manier anders kijken naar je relatie(crisis). We zorgen voor telkens weer die kleine koerswijziging, een shift in focus die je op een geheel andere plek brengt dan wat je nu voor mogelijk houdt.

 • Je gaat anders kijken, je anders voelen en anders handelen, waardoor je uit die impasse komt die zoveel energie van je vraagt.
 • Je ontdekt hoe je kan omgaan met het (grote) verschil in tempo en behoeften in het loslaat- en verwerkingsproces.
 • Je kan tegenstrijdige gevoelens beter plaatsen en helder krijgen wat jij nu echt nodig hebt en hoe je daar zelf voor kan zorgen.
 • Je leert je kwetsbaarheid omarmen en jezelf bijstaan in alles wat je doormaakt, en dat op een heel simpele manier.
 • Je kijkt niet langer naar jezelf als gefaald, maar je gaat je net op relationeel vlak heel succesvol voelen.
 • Je verliest jezelf niet langer in emoties en emotionele manipulatie die een enorme druk leggen op je relatie. In de plaats kom je opdagen vanuit een radicale eerlijkheid naar jezelf en de ander, waardoor je échte verbinding gaat ervaren.
 • Je evolueert van organisatorische vrede naar werkelijke (innerlijke) vrede.
 • Je voelt je vrijer in het vertellen over jullie zoek- en vind-tocht in je eigen omgeving. Je voelt je steviger in je schoenen staan voor de a-typische keuzes die jullie soms maken. Daarin blijf je trouw aan jullie waarheid. Je snapt dat een ander het niet kan en ook niet hoeft te snappen.
 • Je stopt met verlangen naar een beter verleden en gaat je richten op wat er hier en nu is. Dit gebruik je als richtingaanwijzer om je verdere toekomstpad uit te stippelen.
 • Je herstelt het vertrouwen in jezelf, je partner en het leven toucourt.

De luchtige en opbouwende communicatie, het groepsgegeven, praktische tools, beschikbaarheid van jou als begeleider als je echt vast zou zitten. Mijn verwachtingen zijn zeker ingelost en ik heb me ook veilig gevoeld. Mijn blik is meer op de toekomst gericht ipv het verleden.

S.

Het traject heeft me veel meer gebracht dan dat ik initieel ervan verwacht had. Het heeft me inzicht gegeven in de de verhalen die ik mezelf vertelde, in patronen. Het bracht herkenning en erkenning. Ik was niet 'raar'. Er zijn nog mensen die zich zo voelen.

Sara

Wat mij ongelooflijk heeft meegenomen is dat ja-gevoel. Dat resoneerde zo hard. Al heel veel geprobeerd, in de auto, waar dan ook. Ik zat zo hard in nee. Werkt zo goed om ook ja te zeggen tegen wat donker is, moeilijk voelt. Ik duw dat weg, fiets daar om heen. In die mildheid en zachtheid begint dat te lukken. Ik zit daar niet op te focussen, maar het is een shift.

Ann-Sophie

Loslaten in liefde is een proces.

Elkaar opnieuw vinden als liefdes/gezinspartners ook.

Hoe werkt het?

In 8 modules gaan we stap voor stap aan jouw toekomst schrijven. Klik hieronder op de modules om de verschillende topics te bekijken.

1. De crisis als kans • Over Schervenrapers & Mozaïekmakers

 • Intro — jouw intentie voor dit traject
 • Schervenrapers — over seaglass, een reis door woelige wateren
 • Laten we (in het) NU beginnen — want dat is het enige moment dat er is
 • De 90 seconden regel — die je leven verandert
 • Laten we BIJ JOU beginnen — want daar heb je tenslotte het meeste impact op
 • Loslaten doe je zo — to HEAL
 • EFT — snelle verlichting bij emotionele en fysieke onrust
 • EXTRA: Kintsugi — schervenkunst

2. Terug grond onder je voeten • Over Goudzoekers & Goudklompjes

 • Intro — Zeg JA voor altijd
 • 't Leven is Teen & Tander — net zoals je antwoord daarop
 • Schipperen tussen Gemis en Kwaadheid — als gemis je overweldigt en kwaad zijn makkelijker voelt
 • Mindreading — of hoe we denken gedachten te kunnen lezen
 • Van het goede teveel — of te weinig
 • Jij bent een goudklompje — stop talking yourself down
 • Een gouden lens — start talking differently
 • De kunst van het herkaderen — het is maar hoe je het bekijkt
 • EXTRA: Fluisterkind — een interessante oefening in de relatie met je kind

3. Van angst naar vertrouwen • Over Wankelmoed, Dunne Lijntjes & Radical Honesty

 • Intro —  it's not about not being afraid
 • Is de wanhoop aan het woord of spreekt het hart? — herken meteen het verschil tussen angst en vertrouwen
 • Wankelmoed — als jullie behoeften en tempo ver uiteen liggen
 • Rouwen in golven — sta jezelf toe om in stukjes te vallen, dagelijks als het moet
 • Van medeLIJDEN naar medeLEIDEN — ik hoef geen medelijden, geef mij maar bewondering
 • Een dunne lijn — tussen kwetsbaarheid en emotionele manipulatie
 • Radical honesty
 • 4 levels van vertrouwen

4. De olifant in de (slaap)kamer • Over het belang van Intimiteit, Seksualiteit & Nabijheid

 • Intro — over de olifant in de slaapkamer
 • De mantel der liefde — om niet in je blootje te staan
 • Geef je over — aan die olifant...
 • Afstand en nabijheid — schoon van verre en verre van schoon
 • Intimiteit en trauma — uit en ver en niet zo ver verleden
 • Huidhonger — onze behoefte aan huidcontact
 • Seksuele energie — als bron van jouw levensvreugde
 • De kleren maken de man / vrouw — over jaloezie, speelsheid en vrouwelijkheid
 • EXTRA: in gesprek met Minne Marlo, intimiteit en relatietherapeute

5. Van relationeel gefaald naar relationeel succesvol • Over Geluk & Gelijk

 • Intro — van relationeel gefaald naar relationeel succesvol
 • Over weerstand — en niet in de spiegel durven kijken
 • Over kwaadheid — en grenzen die overschreden zijn
 • Over vergeving — een cadeau aan jezelf
 • Over rouwen — en ruimte maken voor jezelf
 • Over gelijk — en onzekerheid
 • Over geluk — en de stand van je zeilen

6. Writing your own story • Over Jouw Leven in Jouw Handen

 • Intro — Over schrijven aan je eigen verhaal, woord per woord
 • De kracht van taal — en de verhalen die je jezelf vertelt
 • OBO's — en andere beesten
 • Van DOEM naar DROOM — Schijn licht op je doemscenario
 • Op naar je droomscenario — met deze magische zin
 • Kies voor helderheid i.p.v. verwarring — als je niet weet wat gedaan
 • Verkeerde keuzes bestaan niet — keuzes zijn gewoon keuzes
 • Spreek tot je verbeelding
 • EXTRA: over triggers, cupcakes & koekenbak

7. Het is wij-samen, maar dan anders • Over nieuwe Relatie- & Gezinsvormen

 • Over toen & nu
 • Op de brug van kwetsbaarheid — over organisatorische vrede en voorbij de vorm
 • Happy family, mixed feelings en dunne lijnen
 • Nieuwe rollen — het assortiment uitbreiden
 • En de kinderen — gedeeld ouderschap
 • Een nieuw gezinsverhaal — en hoe je omgeving daarop reageert
 • Een bredere blik op liefde & relaties

8. Thuiskomen bij jezelf • Over Eenvoud & Essentie

 • Zelfzorg is mijn zorg
 • Ont-Wikkel Zelf-Liefde
 • Over positieve intentie — en negatief gedrag

3-wekelijks ontmoeten we elkaar tijdens een online groepscall

 • Jouw go-to-moment om te oefenen in #radicalhonesty en benoemen wat er werkelijk leeft. 
 • Het is een safe space waar je gezien en gehoord wordt, waar je je gedragen mag voelen. 
 • Je ontdekt er wat het betekent om te durven openen en wat dit in relaties teweegbrengt. 
 • Je ontwikkelt er zoveel vertrouwen en gaat het grotere plaatje zien. 
 • Het beluisteren van andere perspectieven en ervaringen, opent tal van deuren en mogelijkheden voor je. 

De voorbije sessie was zeer vruchtbaar en kwetsbaar... bedankt om dit traject op poten te zetten. Ik leer en voel bij. 

S.

Je bent als coach heel toegankelijk en tegelijkertijd voel je dat jij hier rond al een heel proces bent gegaan. Voor mij ben je een positief voorbeeld, een steun, maar ook diegene die de moeilijke vragen stelt.

Ellen

Ik vind het fijn dat, als ik mezelf eventjes kwijt ben of machteloos voel, ik dan kan gaan snuisteren in de modules en kan kiezen wat op dat moment resoneert. Iets waar ik op kan inpikken om weer bij mezelf te komen. Het geeft me lucht, ruimte, een gevoel van veiligheid en vertrouwen. 

Geertje

Je hoeft echt niet alles alleen te dragen.
Het is oké om hulp te vragen en ontvangen.

Is er ook 1-op-1 begeleiding?
(extra optie)


Voel je naast het diepgaande online traject met de 8 modules en de online groepscalls waar je terecht kan met al je vragen, behoefte aan extra 1 op 1 contact? Meld je dan aan voor het uitgebreide 1-op-1 traject

 • Krijg toegang tot alle video's, audio's, eye-openers en reminders in de app. Beluister alles waar en wanneer het jou uitkomt. Laat de boodschap steeds dieper doorsijpelen op die momenten dat het voor jou van tel is.
 • Krijg zuurstof voor jouw verhaal en kom samen nieuwe paden verkennen: online via zoom of tijdens een Walk & Talk (in de Gentbrugse Meersen) ben ik jouw klankbord, eye-opener en reminder op je pad.
 • Op je donkerste, warrigste, verdrietigste, moeilijkste momenten ben ik er voor je zodat je niet vast komt te zitten. Via persoonlijke voor jou ingesproken berichten help ik je om jouw perspectief en beleving meteen te shiften.
 • Gezien het diepgaande 1:1 contact in dit traject, ga ik slechts met een beperkt aantal mensen op pad. 

Voelt dit als de ideale ondersteuning voor jou op dit moment? Plan hieronder vrijblijvend een zoomcall met me in zodat we eerst even langs 2 kanten kunnen invoelen of het klopt. 

Je kan de essentie op zo'n heldere manier capteren dat ik vaak niet meer nodig had dan 1 gesproken reactie om uit mijn zwaarte te geraken

Geertrui

Naomi accepteerde telkens liefdevol en oordeelvrij alles waarmee ik kwam, én tegelijkertijd stelde ze moeilijke, maar vooral rake vragen

Ze ondersteunde me om bewust door alle emoties te gaan, laagje per laagje. En daagde me tegelijkertijd uit om zelfs in de moeilijke momenten 'cadeau's' te vinden, en zaken net dat tikkeltje anders te bekijken of te ervaren, van waaruit er iets nieuws kan ontstaan.

Ellen

Het gaat er om dat je opnieuw mag voelen wat klopt voor jou. Echt klopt.

Wat maakt dit traject zo uniek?

Direct beschikbaar, waar en wanneer jij het nodig hebt

 • Op het moment dat heel wat mensen uiteindelijk de stap zetten richting hulp, stoten ze vaak op lange wachtlijsten. Niet ideaal als je net op die rollercoaster zit van emoties en er heel wat spanning zit op je relatie. Dan wil je on the spot de situatie leren shiften. Dan wil je snel helderheid krijgen over wat er onderliggend speelt. Dan wil je je meteen gesteund voelen in hetgeen je doormaakt.

 • Met dit traject kom je meteen tot de nodige AHA-momenten en krijg je ongeziene eye-openers over all things schervengeluk. Je hebt ook een unieke selectie van direct toepasbare tools binnen handbereik. Op elk uur van de dag. 

 • Bovendien kan je alles herbeluisteren, zoveel en zo vaak als zinvol. Dat maakt dat je steeds een laagje dieper kan gaan. Dat je hetgeen ik zeg ook echt tot je kan laten doordringen. En zelf kan voelen: wat klopt voor mij?


Het was een hectische week. Ik had niet superveel tijd om er mee bezig te zijn. Af en toe heb ik wel een filmpje bekeken en net gehoord wat ik moest horen
— Rebecca

Ik vind het fijn dat, als ik mezelf eventjes kwijt ben of machteloos voel, ik dan kan gaan snuisteren in de modules en kan kiezen wat op dat moment resoneert. Iets waar ik op kan inpikken om weer bij mezelf te komen. Het geeft me lucht, ruimte, een gevoel van veiligheid en vertrouwen. — Geertje

De app is zeer makkelijk in gebruik. De combinatie van de groepscalls met de inhoud geeft een boost aan info. Ik vind het mooi dat ik dankzij de video's je woorden meer kan vasthouden. Op m'n eigen tempo. — K.

Ik vind het fijn dat de videos redelijk kort zijn. Een kwartier tijd maken is haalbaar. Ik luister gewoon in de auto, terwijl ik de was plooi. Ze zijn zeker al helpend geweest, maar niet alle situaties kom ik nu tegen. Dan wil ik dat later nog herbekijken van 'hoe zat het nu weeral'. Het is maar door het regelmatig te doen dat je het kan integreren. — Hannah

Je hebt de ander niet nodig om verandering te brengen in je relatiedynamiek

 • Je hoeft niet te wachten op of te trekken aan de ander. Jij kan zelf jouw stappen zetten. Beslissen om 100% verantwoordelijkheid te nemen voor jouw aandeel in de relatie. Op die manier breng je jullie relatie in beweging. Richting een meer authentieke verbinding.

 • Dit traject focust helemaal op wat binnen jouw mogelijkheden ligt. En laat je zien dat dit veel verder reikt dan wat je nu al voor mogelijk houdt. 

 • Het brengt op een diep niveau verandering in àl je relaties en communicatie, niet alleen met je (voormalige) partner, maar evengoed met je kinderen, je ouders, je collega's, ...

 • Die verandering komt niet vanuit trucjes, strategieën of emotionele manipulatie, maar vanuit de ontwikkeling van een diep integere en liefdevolle relatie met jezelf. 


Ik begon mentaal rustiger te worden, minder emotioneel overspoeld door verlangen naar herstel. Daardoor kon ik onze ongezonde dynamieken beter opmerken zonder er teveel in meegesleurd te worden. 
— K.

Ik merk wel dat de scherpe kantjes er van af zijn. Ik kan met meer mildheid naar hem kijken. Ik kan zien dat hij ook in een proces zit en dat hij daarin zijn tempo volgt. En dat dat OK is. — Sara

Niet vanuit de theorie, maar vanuit de praktijk

 • Anders dan in boeken, trainingen en sessies bij sommige therapeuten, praat ik niet vanuit theoretische concepten en kaders. Ik praat vanuit mezelf en vanuit praktijkervaring. Ik heb natuurlijk wel een academische opleiding genoten, diepgaand kwalitatief onderzoek gedaan naar menselijke relaties en jaren van zelfstudie en zelfontplooiing er op zitten. Wat ik in dit traject deel komt echter vooral van op een heel persoonlijke plek en is gevoed en verrijkt door de ervaringen van mensen wiens verhaal en weg ik van nabij mocht aanschouwen.

De groepscall zindert nog na. Er waren heel wat punten van herkenning en inzicht. 
— Sara

Het was een soort binnentuin waar het heel aangenaam was om uitgenodigd te worden door jou. Om daar te mogen aanwezig zijn en even te voelen. En daar ook een wind te voelen. Sommige dingen blijven hangen, neem je mee. Voelen lichter. Dankjewel. — Johan

Het is eigenlijk een experiment. Omdat je elke keer wordt uitgenodigd op een andere manier te kijken. En dat ga je dan uitproberen in de relaties met andere mensen. Dat vond ik iets heel goed. — S.

Doorleefd, doorvoeld en radicaal eerlijk

 • Ik geef je een heel intieme inkijk in hoe het er bij ons als gezin, als co-ouders aan toegaat en wat ik daar persoonlijk in beleef. Ik reik je die tools en inzichten aan die werkelijk voor een omslag hebben gezorgd. 
 • Daarin overschrijd ik de klassieke grenzen en afstand tussen professional en client. Ik ontmoet je van mens tot mens. Vanuit het geloof dat jezelf kwetsbaar opstellen anderen uitnodigt om in veiligheid en vertrouwen dat ook te doen. Ik ben niet 'anders' dan jij. Wij zijn geen 'uitzonderlijk koppel of duo'. We staan hooguit op een aantal punten een paar haltes verder in dit relationele proces en ons co-ouderschap. Ik laat je graag zien hoe we op dit punt gekomen zijn.
Je hebt de grote gave om zaken kernachtig te brengen en je kan heel goed concrete voorbeelden geven, waarin er altijd één of enkele resoneren. Je bent een fantastische coach in dit traject! Mild, geduldig, zonder oordeel, begripvol en ervaringsdeskundig.  
— Hannah

Door Naomi's eigen verhaal van haar relatiecrisis, haar eigen proces hierin, haar groot talent om te zien waar het echt om gaat en dit zo raak te verwoorden, mét grote openheid en zachtheid voor ieders uniek pad, biedt ze een zeer waardevol en transformerend traject. — Ellen

Meer innerlijke rust en vrijheid dan ooit tevoren

 • Weinigen geloven me nog als ik deel hoe kritisch ik vroeger kon zijn naar mezelf en anderen toe, hoe gevoelig en bang ik was voor kritiek van anderen (iets met lange tenen en snel op mijn paard), hoe scherp ik uit de hoek kon komen in mijn spreken, hoe ik steeds weer op mijn hoede was en klaar om in de verdediging te schieten, en hoeveel ik geworsteld heb met schuldgevoelens en het gevoel van te falen op allerlei vlakken.
 • Vandaag mag ik vaststellen hoeveel rust daarvoor in de plaats is gekomen. Hoe ik me zoveel vrijer voel in mijn relateren. Hoe gemakkelijk ik me durf openen en kwetsbaar opstellen. Hoeveel diepe, echt diepe verbinding ik mag ervaren met allerlei mensen. En hoe me dat voedt. En vervult met ontzettend veel dankbaarheid.
 • Die evolutie is voelbaar. Ik had ze zelf niet voor mogelijk gehouden wetende van waar ik kwam en wie ik was. Maar het kan dus. En ik geloof dat dit ook voor jou geldt. 

Ik ben al een aantal keren omver geblazen geweest na zo'n groepscall.
Dat er weer veel troebel water naar boven kwam. Tegelijkertijd voel ik me tussendoor rustiger. Precies alsof er een soort aanvaarding optreed, waar ik heel dankbaar voor ben. Door te delen in de groep, merk je dat je niet alleen bent en dat helpt mij. Bijvoorbeeld de vraag 'wanneer is het op?', dat heeft mij zo lang bezig gehouden. Het doet me goed te weten dat ik niet abnormaal ben in mijn struggle. Ik ben niet slecht omdat ik gescheiden ben. Dat heeft heel veel rust gebracht. — Hannah

Een warme groep van schervenrapers en mozaïekmakers

"Een jaar geleden vond ik daar bijna niets over. Nu komen mensen bij ons aankloppen: hoe doen jullie dat toch?" — aldus Hanne, wiens gezinspartner deelnam aan het online traject. 

 • Die authentieke verhalen van hoe mensen het dan anders aanpakken, wat daar voor nodig is, hoe dat in z'n werk gaat, hoe je tot die verbondenheid komt, ... liggen voorlopig nog niet zomaar voor het rapen. Maar ik zie en hoor ze steeds meer. Vooral op de momenten dat ik groepen live en online samenbreng. In dit traject creëren we een setting waar je andere mensen kan ontmoeten die door een gelijkaardig proces gaan. Wie reeds deelnam, heeft dit als een enorme verrijking en steun ervaren (eerder dan als een zwaarte wat vooraf soms wordt gedacht).
 • Waar ik telkens weer diep geroerd geraak door de kracht van live ontmoetingen, stond ik nogal sceptisch ten opzichte van een online groepscall. Maar de eerste groep (2022) van 16 deelnemers heeft daar volledig verandering in gebracht. We bereikten zo'n diep level van openheid en verbinding, van delen en luisteren, van geraakt worden. Deze sessies brachten ontzettend veel in beweging, telkens weer. Je zoek- en vind-tocht hoef je dus zeker niet alleen te gaan.

Het traject heeft me ook wel troost gebracht, ge voelt u gedragen, ook door de groep, ook al ken je de anderen niet persoonlijk ­— de verhalen zijn zo persoonlijk. Ge voelt u veilig en niet alleen. — S.

Ook de andere kant van het verhaal

 • Nog één iets over die uitwisseling in groep: wat zo bijzonder is dat alle kanten van een verhaal er aan bod komen. Het verhaal van degene die vertrekt én degene die achterblijft, van degene die worstelt met de liefde voor een ander én degene die worstelt met het gevoel verlaten te worden voor een ander, ...

 • Heel vaak kunnen we maar met moeite luisteren naar wat onze partner hierover met ons deelt. Omdat er te veel lading op zit. Elkaar vinden ergens te midden die brug van kwetsbaarheid, om naar beide kanten van het verhaal te kijken, vormt een hele uitdaging.

 • Het horen van zowel je eigen 'kant' als die van je (voormalige) partner uit de mond van iemand anders, iemand die hier ook helemaal doorheen gaat maar niets met jouw leven te maken heeft, kent een heel andere lading. Het zorgt ervoor dat we dingen in een ander licht gaan zien en begrijpen en stap voor stap de oversteek kunnen maken. Er ontstaat meer echte empathie voor het proces van de ander. Dit opent de deur naar meer begrip en verbinding.

Het verhaal horen van iemand "die de andere kant meemaakte" maakte dat ik de pijn kon horen zonder het subjectief binnen te pakken of persoonlijk te nemen. Dat brengt alles in een ander perspectief. Het leerde me neutraler de pijn van mijn man te zien. — Stefanie 

Ik voel dat het echt een verzachting is. Ik ben minder kritisch naar mezelf. En ik kan ook weer meer de mogelijkheden zien. Het krampachtige is verminderd. Er is echt wel een shift gebeurd. Heel dankbaar dat je dit traject hebt opgestart. Het is heel haalbaar omdat het online is. En heel veel eerlijke input, ook van de anderen, dat heeft mij echt deugd gedaan.  

Hannah

Sommige dingen die je vertelt, daarbij denk ik 'hé daar ben ik al over, dat is voor mij al een evidentie'. En bij andere stukken voel ik 'dat snap ik niet goed' en dan wil je het nog eens herbeluisteren. Het gaat niet alleen over begrijpen maar ook echt voelen en kunnen toepassen op lange termijn.

K.

Investeer in een gezonde relatie

met jezelf, je (voormalige én toekomstige) liefdespartner, je gezinspartner, ...

Veelgestelde vragen

Wat heb ik nodig om te kunnen deelnemen?

Enkel jezelf en (het verlangen naar) een open vizier, meer is er niet nodig.

Behalve misschien een smartphone of laptop om de video's te bekijken... :)

Kan ik de opnames van de groepscalls herbekijken?

Neen. Het voelt op dit moment niet kloppend om opnames van deze gesprekken beschikbaar te stellen. Tijdens de groepscalls worden vaak gevoelige zaken in vertrouwen gedeeld. Zo ook soms namen van kinderen en partners die er op dat moment zelf niet bij zijn. Dit mag mijns inziens binnen de aanwezige kring blijven. 

Hoe dan ook haal je er sowieso het meest uit door live aanwezig te zijn. Dan kan je in het moment reageren en vragen stellen. Dus markeer de data met stip in je agenda en kijk hoe je het mogelijk kan maken om er zo vaak mogelijk bij te zijn.

Relevante inzichten uit de calls vormen wel steeds de aanzet om nieuwe content voor je te creëren.

Is dit traject voor iedereen?

Wellicht niet. Want het vraagt een grote bereidheid om in de eigen spiegels te kijken, los te laten wat niet meer klopt en zelf de groei te maken die je wil zien bij de ander

Ik neem je mee in dit proces dat bij momenten confronterend kan zijn maar net daarom ook zo bevrijdend is. We gaan niet voor schijnvrede, noch voor organisatorische vrede. We gaan voor échte innerlijke vrede. 

Is dit traject wel iets voor mij?

"Ik ben al een hele poos uit elkaar met mijn partner, maar ik loop toch nog tegen een aantal zaken aan."

"Ik heb geen kinderen." 

"Mijn relatie zit niet echt in een crisis." 

Sommige thema's die aan bod komen, zijn vooral van tel in de crisisfase, andere eerder in een later stadium. Naarmate je vordert in het traject, merk je hoe je de diepere lagen kan waarnemen. 

 • De insteek is voornamelijk om mensen te helpen navigeren doorheen de woelige wateren van een relatiecrisis. 
 • Maar er zijn evengoed mensen die dit traject gevolgd hebben die helemaal niet in een crisis willen belanden, en het net daarom volgen. 
 • Er zijn mensen die al ver voorbij de crisisfase zijn maar er heel veel uit halen en wensten dat ze het eerder hadden gevold. 
 • Er zijn mensen met en zonder kinderen. 

Als je je aangesproken voelt door wat ik deel, als het jou op een aantal punten raakt, dan zal je veel uit dit traject kunnen halen. Niet alleen voor je (voorbije, huidige of toekomstige) liefdesrelatie, maar voor alle relaties in je leven. 

Er is meer rust tussen ons beide, ik voel terug meer verliefde gevoelens. — T.

Moet mijn gezin aan een bepaalde norm voldoen?

Absoluut niet. Jij / jullie bepalen hoe jullie gezinsvorm er verder zal uitzien. Stap voor stap. Je hoeft nu ook nog niet helder te hebben hoe je het binnen 2 jaar wilt aanpakken. Integendeel, ik nodig je net heel erg uit om in het hier en nu te komen en te voelen wat op dit moment klopt voor jou / jullie. Ik ben ervan overtuigd dat je enkel zo tot de meeste zuivere nieuwe relatievorm kan komen. Hoe die vorm er nu uit ziet, en morgen en de dag daarna, dat is volledig aan jullie. Het ideaalbeeld ligt niet in de uiterlijke vorm. Wel in de innerlijke vrijheid.

Het heeft een rust gebracht dat er niet nu een beslissing moet vallen, maar we ook gewoon het nu mogen ervaren. — S.

De ervaring uit voorgaande groepen leert dat dit traject een immense ondersteuning kan zijn op het moment dat je je temidden een crisisfase bevindt. Bijvoorbeeld als je net op het punt staat uit elkaar te gaan als liefdespartners of je de boodschap krijgt dat het zo niet verder kan. Ook wanneer je al vergevorderd bent in jullie proces, maar nog zoekende bent naar die nieuwe vorm en soms vastloopt in jullie communicatie daarin, blijkt dit traject van immense waarde.

Kunnen we allebei deelnemen? 

Absoluut. Ik kan het zelfs warm aanbevelen. Het kan bijzonder ondersteunend zijn dat jullie beiden mee zijn in de unieke kijk die ik breng en van daaruit het gesprek met elkaar kunnen verder zetten. Het is echter geen must. De focus van dit traject ligt namelijk heel sterk op jouw individueel groeiproces.

We zaten hier allebei voor onszelf, maar het was ook fijn om hier samen te zitten. Zo konden we het allebei meemaken en kregen we dezelfde kapstokken. En mochten we beiden voelen dat het helemaal zo gek niet is waar wij door gaan. Er zijn nog mensen die daarmee worstelen. Want ja, als je dat in je directe omgeving niet kan bespreekbaar stellen, of iedereen houdt de schijn op, dan heb je daar geen klankbord voor. De groepscalls waren een herkenningspunt. We kregen daarin de feedback dat we daar niet alleen in zijn, dat het helemaal niet zo abnormaal is. We hebben ook geen oordeel gevoeld, wat heel fijn is. — Stefanie

Het groepsgebeuren maakt dit traject anders dan bijvoorbeeld relatietherapie als koppel. Je krijgt namelijk de unieke kans om met jullie verhaal, en jullie zoeken daarin, naar buiten te komen in een veilige en oprechte setting. Je krijgt een uniek klankbord van mensen die door een gelijkaardig proces gaan.

Fijn om een veilige omgeving te hebben om dingen die wij samen bespreken ook een keer in een groep, op een veilige manier te kunnen uitspreken. — A.

Belangrijk: ik ben geen relatietherapeute, noch bemiddelaar. Wel kunnen er naast het 1:1 traject ook gesprekken met jullie samen plaatsvinden wanneer jullie daar allebei achter staan.

Neem je met 2 deel, dan krijg je samen een extra voordeel.

Moet mijn (ex)partner mee zijn in dit verhaal?

Neen, dat is niet nodig. De focus gaat telkens opnieuw naar jou. Naar jouw beleving. Naar hetgeen waar jij impact op hebt. We gaan net het idee dat je afhankelijk bent van de ander stap voor stap loslaten. Zodat je opnieuw helemaal bij jezelf kan thuiskomen. 

Wel is het zo, dat elke relatie steeds een dynamiek is tussen 2 mensen. Verandert er iets bij 1 van beide partners, dan heeft dat hoe dan ook een impact op de relatie tussen jullie.

Het verhaal horen van iemand "die de andere kant meemaakte" maakte dat ik de pijn kon horen zonder het subjectief binnen te pakken of persoonlijk te nemen. Maar dat leerde me wel neutraler de pijn van mijn man te zien. — Stefanie 

Zet dit traject niet net onze scheiding in gang?

Dit is misschien wel de meest belangrijke en delicate vraag die jou kan doen twijfelen om deel te nemen. Zelfs al voel je aan alles hoeveel waarde jij (en eventueel je partner) hieruit kunnen halen.

 • Vooreerst: dat je hier bent aanbeland, heeft een reden. Wellicht loopt er Teen & Tander spaak in jullie relatie zoals die nu is. Mogelijks zit je op een heuse rollercoaster en wordt je heen en weer geslingerd tussen tegenstrijdige emoties. Jullie relatie bevindt zich ergens op een kruispunt, of misschien blijven jullie al een hele poos rond hetzelfde rondpunt draaien, uit angst om een afslag te nemen (en daarmee misschien een verkeerde keuze te maken).
 • In dit traject ontdek je dat verkeerde keuzes niet bestaan. Elke stap die wordt gezet, laat jullie ervaren wat wel/niet kloppend voelt. Daar kan je opnieuw mee verder. Het is een misvatting dat we niet op onze stappen mogen terugkomen. Ik leer je terug de vrijheid nemen om te voelen en continu bij te sturen. 
 • Daarbij hoeft niets definitief te zijn. Vaak klampen we ons vast aan de ander, uit angst om te verliezen. Maar bereiken we hiermee net datgene waar we zo bang voor zijn. Elkaar wat afstand gunnen, kan het net mogelijk maken om elkaar terug te vinden op een geheel nieuw level. Wat er voor jullie in ieder moment nodig is, dat ga je zelf leren voelen in dit traject.
 • Intussen heb ik verschillende koppels begeleid die (al dan niet na een periode uit elkaar zijn) elkaar opnieuw terugvinden en de vruchten plukken van dit traject in hun nieuwe relatie(vorm).
 • Last but not least: dit traject gaat over radicaal eerlijk worden in de relatie met jezelf. Enkel en alleen dan, kan je ook eerlijk in verbinding met de ander staan. Daardoor is dit traject sowieso een investering in jullie (toekomstige) relatie. Hoe dan ook vraagt deze periode van crisis om het uitpuren van wat jullie verbindt. En til je dit naar een dieper niveau door continu met de inzichten aan de slag te gaan. 

Bied je ook juridische hulp, bemiddeling of relatietherapie?

Neen, dat is niet mijn focus, noch mijn expertise. Wat echter wel zou kunnen gebeuren, is dat een heel aantal zaken geen juridische aanpak vragen eens je op een geheel andere manier met elkaar omgaat.

De groepsessies zijn geen klassieke relatietherapie voor jullie als koppel. Uiteraard kan het een aantal effecten sorteren zoals bij relatietherapie, maar je neemt elk als individu deel en ik zal er steeds voor zorgen dat iedereen uit de groep voldoende aan bod komt. Het hebben van de groep als klankbord voor jullie als koppel, blijkt dan weer bijzonder en eigen aan dit traject.

Ik ben geen psycholoog of klassiek therapeut: mijn focus is niet rechtstreeks gericht op bv. traumaverwerking. Waar zinvol, verwijs ik door of nodig ik experts uit om vanuit hun visie en ervaring waarde toe te voegen aan dit traject. 

Onderzoeken waarom situaties, uitspraken, ... ons raken en durven aanwezig zijn bij de mogelijke pijn die daaronder zit, kan wel therapeutische effecten hebben. Leren spreken en handelen vanuit kwetsbaarheid in het bijzijn van anderen, is helend. Alleen zal zogenaamde heling zich niet enkel tijdens dit traject afspelen, maar wens ik dat je je deze (nieuwe) manier van in het leven staan (nog meer) eigen maakt, waardoor elke ontmoeting in jouw leven, elke situatie, ... jouw pad van heling kan zijn.

Kan ik in schijven betalen?

Ja, je kan in termijnen gespreid betalen. Kies deze optie bij betalen.

Voel je aan alles dat dit traject is wat jullie als gezin nu nodig hebben maar heb je werkelijk niet de financiële middelen om hierin te investeren? Vraag me dan om een aangepast sociaal tarief. Stuur me een bericht met daarin:

 • waarom je gelooft dat dit traject voor jou / jullie het verschil kan maken
 • wat je bereid bent hier zelf in te investeren qua tijd en geld
 • eventueel een voorstel tot een win-win (misschien kan een uitwisseling in een andere vorm dan euro's een enorme meerwaarde zijn: er is zoveel meer mogelijk dan we soms denken, dus hou je vooral niet in). 

Even afstemmen?

Stuur me een pb via instagram of plan vrijblijvend een gesprek met me in