Schrijfsels

Het moment dat er gevoelens bleken voor een andere vrouw, zag ik mijn hele toekomstperspectief ineen stuiken. Ik dacht dat mijn gezin kapot ging…

Mensen hebben wel eens schrik om mijn boek te lezen of in m'n online traject Scheiden of Blijven?! te stappen. Of meer nog: zelfs als ze in m'n 1-op-1 begeleiding zijn gestapt, vinden ze het een uitdaging om naar me uit te reiken.

Van alle feesten is Kerstmis misschien wel het meest 'een gezinsfeest'. Dat maakt deze dagen dan ook extra pijnlijk voor sommigen. Want wat als je gekende gezinsleven net op de helling komt te staan?

If our story ends here...
I can better start writing mine.

"Zou het nu wel lukken als we nog een keer zouden proberen?"
"Is het duidelijk voor jullie nu dat je niet meer gaat samenkomen?"
"Had het anders kunnen lopen als ik eerder dit of dat gezien of ondernomen had?"

Er is niets mis met kleine akkefietjes en grootse triggers. Het is wel interessant om te voelen hoe het je uren of dagen kan bezighouden. (Dan komt het jou wellicht iets belangrijks vertellen).

Nog vóór onze relatie vijf jaar geleden in een crisis belandde, had ik me reeds de zolderkamer toegeëigend. Als toen voltijds werkende moeder van twee jonge kinderen had ik enorm behoefte aan meer rust en ruimte voor mezelf. Het creëren van een eigen ruimte om me even te kunnen terugtrekken, om te schrijven, te rusten, te zingen en te...