End of story

10-11-2022

If our story ends here...
I can better start writing mine.

Wist ik veel dat ik deze quote nog zo letterlijk zou nemen 5 jaar na die heftige nacht dat ik voor het eerst buitenshuis ging slapen.

Steve en ik zouden een periode aan birdnesting doen (de kinderen blijven dan in huis en de ouders wisselen elkaar af). Ik had een ongelooflijk warme plek gevonden bij Veerle en Dirk waar ik week om week welkom was.

Ik herinner me nog de rit van een km of 5 naar hun huis. Ik moest de auto maar liefst 3 keer aan de kant van de weg parkeren omdat mijn lijf zo schokte van het huilen. Daar aangekomen kwam Veerle me buiten al tegemoet. Ze hiep me mijn spullen naar boven dragen en nadat ik even ruimte alleen had genomen op mijn kamer, besloot ik beneden bij de familie te gaan zitten. Oma was op bezoek, Veerle en Dirk hun (volwassen) kinderen waren er ook.

Het was een ongelooflijk warm nest om mijn (gebroken) hart aan te mogen warmen. Na het avondeten ging ik terug naar boven en kroop in bed. Onbeschrijflijk hoe ik me toen voelde. 'Ellendig' komt nauwelijks in de buurt. Slapen heb ik die nacht niet gedaan. Maar het omzetten van mijn doemscenario op dat moment in een ondersteunend beeld voor mezelf, bracht me op een manier tot rust. In een pure staat van zijn.

Deze krachtige reminder markeert voor mezelf een belangrijke shift in mijn focus.

Wat ik toen nog niet wist is dat ik ook mijn verhaal zou neerschrijven in boekvorm én intussen zou delen met een breed publiek.

Birgit (van Boekenbouwers) was de eerste persoon die mij niet kende en het manuscript van mijn boek Over Scherven & Geluk voorgeschoteld kreeg. Haar professionele blik op de kracht van een goed boek én haar persoonlijke ervaring met een scheidingsverhaal, maakten haar de ideale partner om ons gezinsverhaal op een waarachtige manier naar buiten te brengen. 

Ik ben ontzettend blij dat we na deze vruchtbare samenwerking, nu in gesprek mogen gaan over de kracht van woorden geven aan je eigen verhaal. De kracht van taal in het schrijven aan je een nieuw toekomstperspectief, is namelijk nauwelijks te onderschatten.

Op 9 februari 2023 organiseren we samen het eerstvolgende Salongesprek over all things Schervengeluk in de Boekenbouwerij te Mortsel.

Je bent heel welkom, met of zonder veel woorden :-)