Het is donker en toch wordt het nog zwarter voor mijn ogen.
Mijn wereld stort in. Alles. 
Ons gezin. Onze toekomstplannen. Mijn zelfbeeld. 
Het sneuvelt allemaal.


Waarom zeggen we spontaan scherven brengen geluk als we een glas of spiegel breken, maar niet als we met een gebroken hart zitten of ons toekomstperspectief aan diggelen ligt?

Brengen die scherven dan geen geluk?

Of zijn we zelf verantwoordelijk voor dat geluk?

"Met dit boek toont Naomi je hoe je wat is (relatiecrisis, een scheiding, co-ouderschap, ...) kan kneden tot wat zou kunnen zijn. Straf, en broodnodig als signaal voor velen. Dat het kan, dat het mag, dat er een manier is om dat toe te laten en er verder op te bouwen.

Stel dat je een verhuisdoos vol borden, kopjes en schoteltjes laat vallen, dan gaan de meesten onder ons scherven ruimen. Naomi daarentegen gaat Gaudi achterna en begint aan haar eigen Park Güell...

Ze kiest ervoor - in alle elegantie, eenvoud en toegankelijkheid eigen aan haar stijl - om haar eigen stem luider te laten klinken dan de sirenezang van schijnzekerheden."

— Karl Raats
Spreker en creativiteit expert, Pinching the Ostrich


Je boek leest heel vlot zonder dat het simpel wordt omdat er zoveel laagjes in zitten. Het deed me beseffen dat anderen ook door die donkerte zijn gegaan, dat het normaal is dat ik het soms niet meer zag zitten.


— Karen Nachtergaele
Slice of life fotograaf

Ontvang gratis de eerste 33 pagina's in je mailbox

Begin meteen te lezen

Proef. Voel. Laat je raken door het veld van mogelijkheden.

Ontvang je graag nu en dan een blik binnenskamers in je mailbox?


"Je schrijft over een zwaar thema
in een luchtige verpakking.
Leuk is niet de juiste verwoording,
maar het voelt goed,
als een opluchting om het te lezen.
En het leest vlot."

— Jan D.

Reacties van lezersDankjewel voor het persoonlijke woordje in mijn boek. Ik heb het in 1 ruk uitgelezen. Er zaten herkenbare, bevestigende en troostgevende zaken in, ook al is mijn situatie totaal anders.

— Heidi

Jouw/jullie verhaal lezen maakt zo'n verschil. Het geeft me de moed om op zoek te gaan naar mijn en onze eigen-wijze beslissingen.

— Veerle


Ik raadde mijn (ex)man aan om u te volgen op instagram omdat ik daar zelf veel uit haal. Twee dagen later stond hij voor mijn deur. Hij had uw boek gekocht, eenmaal voor zichzelf, en eenmaal voor mij. We waren als koppel steeds een sterk team, en het is bijzonder fijn om dankzij zulke kleine gebaren te voelen dat we dat nog steeds zijn. 

— Hanne


Pp. 29 en je boek overvalt me. Kippenvel en misschien al wat weerstand. Zo rauw en mooi geschreven.

— Valerie B.


Met zoveel goesting jouw boek gelezen, het las echt "als een trein" zoals ze zeggen 😉 Heel waardevol hoe je jouw verhaal deelt als zijnde "een vorm" en niet "de norm".

— SarahIk heb jouw boek aan vrienden aangeraden die net beslist hebben om uit elkaar te gaan. De man liet me zonet weten dat het hem deugd doet erin te lezen, het inspireert en doet hem anders naar de dingen kijken. Je maakt al een verschil. 

— Anoniem

Jouw boek kon voor mij op geen beter moment komen. Niet alleen is het een verademing zo'n positief verhaal te mogen lezen, het is vooral een reddingsboei om mij aan vast te houden.

— Jan 


Ik heb je verhaal al in stukken van jou gehoord, ik heb je boek al gelezen en nu je gesprek beluisterd en elke keer hoor ik weer nieuwe dingen

— Karen N.


Elke keer dat ik jouw boek lees voel ik een enorme gelukzaligheid over me heen komen. Ik lees het heel traag, beetje bij beetje, maar het doet me erg goed.

— (vergeten noteren van wie deze woorden kwamen 😅)


Hey, bijna door je boek heen. Heel mooi verwoord en in beeld gebracht. Heeft veel losgemaakt bij mij. Dankjewel. 

— Sandra

Volumekorting of een Salongesprek boeken?

  • Graag een groter aantal boeken bestellen? Geniet van een volumekorting.
  • Graag een *Salongesprek over Schervengeluk* organiseren en je bezoekers een boek (met korting) cadeau doen? Laat ons samen de mogelijkheden bespreken.