Da's niets voor mij! Of toch??

10-10-2023

Mijn lief kan nogal zotte dingen als het gaat om beweging en fysieke kracht. Na jaren zichzelf trainen en zijn eigen lijf onderzoeken, heeft hij ongelooflijk veel inzicht gekregen in hoe zijn lichaam werkt en groeit.

Zo'n 2 jaar geleden leerde hij zichzelf surfskaten. Het kostte hem verschillende weken om de basis echt goed onder de knie te krijgen. Onlangs nodigde hij mij uit om dit ook eens te proberen. Hij zou het me leren, beloofde hij.

Nu moet je weten dat ik mijn zoontje zijn skateboard eens uittestte vorig jaar en toen wijselijk besloot dat zo'n plank op wieltjes toch niets voor mij was. #knowthyself 😅

Maar ja, met een verliefd hart en bescherming van knie tot elleboog, besloot ik me er toch aan te wagen. Just for fun. 🫣

De eerste 2 keer hield hij letterlijk bij elke move mijn hand vast. Liep naast me bij iedere grote en kleine bocht. Zijn nabijheid gaf me een veilig gevoel waardoor ik er al snel plezier in begon te krijgen.

De derde dag glipte ik 's avonds nog even naar buiten en ging op mijn eentje oefenen. Het lukte me, HOERA!

Iets wat ik voor mezelf onmogelijk achtte, bleek ik toch te kunnenIk kwam er niet alleen zonder kleerscheuren vanaf, het voelde ook gewoon fantastisch! Iets wat ik voor mezelf onmogelijk achtte, bleek ik toch te kunnen. (#andiamnotaunicorn 🦄)

cruistenNauwelijks een paar weken later cruisten mijn lief en ik al samen door de straten. Beiden verbaasd over de snelheid waarmee ik leerde skaten.

Dat was dus echt wel dankzij hem. 🤍

Dat is wat een liefdevolle begeleider, iemand die je bij de hand neemt en met je mee wandelt, kan doen.

Wanneer iemand je exact de juiste instructies geeft om stap voor stap mee aan de slag te gaan, dan leer je tien keer sneller dan als je alles op je eentje moet uitzoeken.

Wanneer de info dan ook nog eens helemaal is afgestemd op waar jij nu staat, dan kan je echt een vlotte groei maken, zonder onnodige frustratie en pijn.

Dat is exact waar ik jou bij kan helpen. Om m'n eerste woorden nog eens te hernemen, zij het ietwat aangepast:

"Ik kan zotte dingen als het gaat om relatiecrisissen en schervengeluk. Na jaren van onderzoek, zowel persoonlijk als professioneel, heb ik ongelooflijk veel inzicht gekregen in hoe relaties werken en groeien."

Dat krijg ik in elk geval veelvuldig terug van de mensen waar ik samen mee op pad ga:

"Jij gaf ons het startsignaal om terug en meer dan ooit in verbinding met elkaar te komen. Mijn verwachtingen werden ruimschoots ingelost." — Kris

"Jouw insteek om te kijken naar een relatiecrisis is/was nieuw voor mij. Het idee dat je de focus op de ander kan loslaten, voelt echt bevrijdend."" — An

"Je scherven en geluk (traject) heeft heel veel in beweging gezet. Niet gewoon Teen & Tander. Maar echt gans mijn wereld ondersteboven ofzo, van nog maar de eerste 2 hoofdstukken en van het gesprek dat ik in de groep heb gehad. Heel veel dat al in beweging was voor mij ging nu net dat drempelke over. Sindsdien is er al heel veel veranderd en ben ik zelfs nog niet aan de volgende hoofdstukken geraakt." — Hélène

Dus, blijf je ergens tegenaan lopen in je relatie?

Of loop je eerder al een hele poos van iets weg?

Denk je soms dat al die vloeiende bewegingen die je mij ziet maken in een liefdevol co-ouderschap met de vader van mijn kinderen, voor jou compleet onmogelijk zijn?

Maar koester je wel het verlangen om een nieuwe koers te proberen?

Laat het me dan even weten. Stuur me een persoonlijk bericht en vertel me wat er volgens jou niet mogelijk is, of wat niet voor jou lijkt weggelegd. Ik lees je antwoord graag.

Nazomerse groet,

Naomi

Btw: intussen leert m'n lief me ook surfen, nog zo iets waarvan ik dacht 'nope, dat kan / durf ik niet'. And I love it! 🤩 Maar daar voorlopig geen actiebeelden van (iets met gsm's en water — en dat dat niet zo'n goede combo is).

Oh en voor wie zich afvraagt wat het verschil is tussen skaten en surfskaten: bij het eerste staan je wielen vast, en kom je in beweging door met je ene voet je af te duwen. Een surfskateboard heeft grotere wielen die ook nog eens langs verschillende kanten draaien / kantelen. Je maakt een 8-vormige beweging met je heupen en schouders en zo kom je in beweging. Intens, maar volgens mij wel goed om die stijve heupen wat losser te krijgen 😙 En het voelt voor mij gewoon meer als 'dansen op wieltjes'. (Zie je me graag even cruisen, surf dan naar hier)