Bijna te mooi om waar te zijn

24-06-2022

Het begon allemaal met een portie regenboogmagie

'Het is bijna te mooi om waar te zijn' - vertelt ze me enkele weken na afronding van het Binnenskamers traject.

Er is zoveel gebeurd op nauwelijks enkele maanden tijd. 'Weet je nog die eerste wandeling samen? Toen de wolken heel donker waren, ze hadden iets zeer dreigends. En wat later brak de zon erdoor en kregen we zo'n prachtige regenboog. Ik zie nu hoe dat eerste moment eigenlijk de hele weg symboliseert'.

Het is inderdaad maar bij gratie van de donkerte, de regenval én het doorbreken van het zonlicht, dat er zoiets magisch als de regenboog verschijnt. Eigen aan magie is dat we het wel kunnen zien, voelen en ervaren, maar nauwelijks kunnen be-grijpen of vastgrijpen.

Is het dan werkelijk allemaal toeval, al het geluk dat ze intussen op haar pad mag ontvangen?

Dat ongelooflijk steunende netwerk om haar heen, heerlijk avontuurlijke vakantie vooruitzichten, een pas ontluikende liefde, ... 🤎🤍💙

'Absoluut niet', druk ik haar op het hart. Het is net mede haar verdienste. Omdat ze besloot om de volle verantwoordelijkheid op te nemen voor haar eigen aandeel. Om door het verdriet, de pijn en alle moeilijke confrontaties onderweg te gaan. Ze koos ervoor om terug eigenaarschap te nemen over haar eigen leven. Om zichzelf niet langer on hold te zetten, maar eindelijk op de eerste plaats. En vooral, ze besloot dat ze het niet alleen hoefde te doen. Dat ze bakkenvol liefde en ondersteuning mocht ontvangen, én zelfs vragen.

Dat heeft haar gebracht waar ze nu staat. In haar kracht. Zichtbaar en voelbaar. Vrienden en collega's merken het op. Ze zien haar stralen.

En dat terwijl ze zich nauwelijks enkele maanden terug zich nog heel erg heen-en-weer geslingerd voelde tussen verdriet, kwaadheid en verlangen naar terug willen verbinden met de papa van haar kinderen.

Te mooi om waar te zijn?
Gelukkig niet.

Dankjewel Ellen, dat we samen onderweg mogen zijn. Dat je je scherven met me deelde. En nu ook je geluk.

Ellen was de allereerste om JA te zeggen op het Binnenskamers traject (editie 1.0). Net na ons afstemgesprek schreef ik deze woorden neer:

Voel jij ook een ja? Of wil je dat we even samen kijken of je 'm voelt? Plan dan vrijblijvend een afstemgesprek met me in.

Het volgende Binnenskamers traject start op zaterdag 16 juli (datum kan nog wijzigen in overleg met de groep). Meer info over het hoe, wat en waarom van dit diepgaande proces, lees je hier. Omdat ik wel hou van mensen die op hun aanvoelen een volle JA durven zeggen, geef ik de eerste 4 JA's €50 cadeau.

Plus, van zodra je je inschrijft, kunnen we al meteen beginnen. Vanaf dan ben ik al bereikbaar voor je via Telegram en krijg je toegang tot hetBinnenskamers Kanaal, dé plek waar ik heel openlijk over een aantal innerlijke processen met je deel en ontrafel waar ze in essentie over gaan. Ik ga er tevens dieper in op een aantal relationele vragen die ik onderweg krijg.

Beschouw het als een privé-video-podcast-kanaal, ofwel een multidimensionele lees-luister-en-kijkervaring over all things schervengeluk. Hier deel ik het soort voorbeelden, situaties en eye-openers dat om een safe space vraagt, een open inkijk in het leven dat zich normaal enkel achter gesloten deuren afspeelt. Het laat je toe om met een geheel andere en vooral zeer zachte blik naar je eigen situatie en jouw rol daarin te kijken. Het zijn net die kleine stapjes, die kleine shifts in jouw perspectief en beleving, die op lange termijn een groots verschil maken. En zo lang hoeft het dus helemaal niet te duren als je Ellen haar verhaal hoort.

Regenbooggroeten,

Naomi

ps: de reminder met de regenboog ontstond naar aanleiding van een pittig maar zo betekenisvol moment in Kroatië, één van de reizen in het jaar van onze relatiecrisis waarover ik meer vertel in mijn boek Over Scherven & Geluk.