Moving on

27-04-2022

Ruimte voor jezelf

Nog vóór onze relatie vijf jaar geleden in een crisis belandde, had ik me reeds de zolderkamer toegeëigend. Als toen voltijds werkende moeder van twee jonge kinderen had ik enorm behoefte aan meer rust en ruimte voor mezelf. Het creëren van een eigen ruimte om me even te kunnen terugtrekken, om te schrijven, te rusten, te zingen en te dansen was eerst maandenlang een verlangen. Die ruimte letterlijk realiseren in mijn buitenwereld werkte zeer ondersteunend in het vinden van meer rust in mijn binnenwereld.

Zo ging het ook met het vinden van de loft als mijn nieuw woon-, leef- en creatieplek. Ik had nood aan een nieuwe plek om effectief aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven te beginnen. Ik moest verhuizen — moving — om verder te kunnen met mijn leven — to move on

Ik had een heel duidelijk visie van waar ik wel (en zeker niet) naartoe wilde verhuizen, wat de noodzakelijke ingrediënten waren voor mij: veel licht, veel ruimte, een warme vloer ... Wanneer ik mijn wensen uitsprak tegen anderen, verklaarden ze me soms lichtjes overmoedig. Dacht ik dat werkelijk in Gent voor een betaalbare prijs te vinden als alleenstaande? Ja, dat was exact het plan.

Het is de voorbije jaren soms een uitdaging geweest om te blijven geloven, maar erop vertrouwen dat je leven het beste met je voorheeft en dat je zelf kan kiezen hoe je omgaat met wat er zich aandient in je leven, hebben mij steeds weer enorm geholpen. Ik ben er sterk van overtuigd dat je zelf weer aan het stuur van je eigen leven kan gaan staan door zelf betekenis te geven aan wat je overkomt, ongeacht de situatie waarin je verzeild bent geraakt.

Vandaag stel ik graag aan jou de vragen die me destijds — en nog steeds — zoveel opleveren:

  • Waar heb jij nood aan?
  • Waar verlang je écht naar?
  • Wat heb jij nu het meeste nodig?

Kan je dat helder krijgen? Verlang je naar rust, innerlijke vrede, balans, een nieuwe liefde, zachtheid, meer avontuur in je leven, ruimte voor je creativiteit, passie, koestering ...?

Uiteindelijk heb je alles waar je zo naar verlangt binnenin jezelf te vinden. Maar dit zichtbaar maken in je buitenwereld door te zorgen voor een ondersteunende setting, kan daar immens toe bijdragen.

Dus, hoe kan je hier vandaag zelf nog voor zorgen?

  • Hoe kan je meer ruimte creëren voor jezelf?
  • Hoe kan je in de huidige omstandigheden toch voor jouw meest optimale context zorgen?

Durf echt geloven dat jij jouw ideale context, keer op keer, kan (terug-)vinden.
Jouw leven heeft het beste met je voor. Beslis om dat te gaan geloven. Om dat te willen zien. En de rest vloeit daar uit voort.

Kan je wel wat ondersteuning gebruiken in het creëren van die ruimte voor jezelf, in loslaten wat jou niet langer dient, in opnieuw thuiskomen bij jezelf? Laat het me dan even persoonlijk weten, dan zien we wat ik misschien voor jou kan be-tekenen.

Warme, zonnige groet,

Naomi