Over triggers, cupcakes en koekenbak

03-02-2022

Knoppen zijn er om op geduwd te worden...
anders kunnen we niet ontdekken hoe ze werken.

Nadat een situatie met Steve mij dit weekend nogal triggerde — lees: ik me kwaad en gefrustreerd voelde en mezelf hoorde sakkeren dat ik toch wel gelijk had zeker 😏 — heeft het me deugd gedaan om even naar buiten te gaan voor een blik naar binnen.

For the record: dat wij opnieuw samen aan een ontzettend sterk verhaal schrijven, wil niet zeggen dat het bij ons nooit eens botst. Integendeel, we zijn misschien wel heel goed geworden 'in het botsen af en toe'.

Maar dus, het deed me zoveel deugd om heel even eerlijk naar binnen te kijken. Te voelen waar het me werkelijk om ging.

En ik realiseerde me opnieuw hoeveel waarde er eigenlijk zit in tegenspraak, in confrontatie, in een ander die (per ongeluk) eens op je knoppen duwt. Want zo leren we hoe die knoppen van ons eigenlijk werken. Wanneer we AAN schieten en waar we op UIT gaan.

Dus ik voel me dankbaar. Dat er op 'mijn knoppen' werd geduwd.

Een beetje veel beeldspraak misschien voor jou, in elk geval deel ik er meer concreet over in deze video (en nog meer in detail als je wil in levende lijve).

Voor dat laatste ben je welkom in het traject Binnenskamers.

  • Dit traject is er voor wie er naar verlangt om zelf steeds sneller die shift te maken van doemdenken naar een idealer scenario.
  • Voor wie de moed wil opbrengen en de veiligheid wil vinden om telkens eerst naar binnen te gaan kijken. Die spier gaan we trainen, zodat het veel meer een automatisme wordt. Want dat levert je echt een pak meer innerlijke vrijheid op. Ontdek het gerust zelf.

De deuren van de pilot-editie zijn intussen gesloten, maar gaan mogelijks weldra terug open. Hoor je graag als eerste van een mogelijk vervolg? Laat het me dan even weten via een persoonlijk bericht.

Dan wens ik je vandaag nog een zonnige dag toe.

Dat je de ruimte mag vinden om even naar buiten én naar binnen te gaan 😉

Warme groet,

Naomi